Onsdag.

Var meningen att jag skulle jobba på posten idag, men återigen fick jag migrän. Så det var bara och ringa till jobbet och säga som det var. Tog mina tabletter och somnade om till tio.  Som ni förstår har jag haft en lugn dag. Har blivit lite tv-tittande. Har precis streamar Arsenal-Barcelona. En bra match, dock borde Barca ha vunnit efter alla deras chanser. Har också upptäckt en ”ny” grej till min Ipod. Inte testat förut, utan bara hört talas om, ”podcasts”. Finns en hel del från P3, bland annat Mia & Klara som jag tänkte lyssna in :) Helgen och Påsken kommer att spenderas i Jönköping. Trevligt värre! Nu har ni fått en kort uppdatering. GLAD PÅSK!


Helgen!

Hallå! Har just ätit våfflor med grädde och hjortronsylt.  Vi hade en lite försenad våffeldag här hemma. Härligt efter träningen. Skönt att det numera är ljust under hela träningen då vi ställt om till sommartid. Idag har jag annars mest gjort saker här hemma. Ringt lite samtal, bakat till mitt kalas och lagat mat. Blev riktigt nöjd:)

Har haft en bra helg! I fredags var det heldag med fotbollen. Förmiddagsträning i två timmar, riktigt gött att träna på förmiddagen och göra en massa roliga övningar bland annat lite volleyskott. Därefter blev det lunch på Dagnys, en god buffé. Sen hängde jag med Rebecka hem en stund i väntan på skytte. Vi var i Odenhallens lokaler och der var ganska så kul, tyvärr blev det ingen topp-10-placering för min del. Vidare mot klubbstugan för kvällens aktiviteter. Först var det ett litet möte om säsongen. Det blev ganska snabbt avklarat för att sedan ge oss på ”inkilningen”. Vi var över 10 stycken som skulle kilas in. Så vi delades in i fyra grupper. Uppdraget var att göra en sketch av lite kläder vi fått och göra en dikt (tränarna skulle göra en sång). Allting blev väldigt lyckat och det hördes många skratt. Vi får väl se allting på årsfesten sen.  Sen begav jag mig till Mikael för att sova hos honom.

På lördagen vaknade jag runt 10-tiden. Gick upp mot Ållevi för att kolla på Tomten-Nossebro. Men drog mig hem mot Mikael efter halva andra halvlek för det blev sjukt kallt. Vi drog hem till hans kompisar för de skulle ut. Men jag stack vid halv sju. Dock fick jag stå och vänta på bussen en kvart(!). Väl hemma var det god mat. Fick migrän senare på kvällen så jag somnade redan vid nio, kanske välbehövligt.

På söndagen var det dags mot allsvenska Jitex, så det blev buss mot Göteborg och Mölndal. Var lite osäker på spel på grund av migränen.  Matchen slutade 5-0, tyvärr rann det iväg den sista kvarten. Tycker ändå vi ska vara nöjda med vår insats och ta med det vi gjorde bra.

Nu har ni fått en kort uppdatering, sköt om er!


Jobb, träning.

God kväll! Kände för att skriva av mig en sväng. Har varit högstadielärare idag, liksom imorgon. Det är ganska kul att testa på lite olika saker. Då slipper man tröttna på det man gör. Gäller att välja rätt dagar också. Idag när det regnar passar jag på att vara inne och jobba. På torsdag ryktas det om sol och en heldel plusgrader och då ska jag få cykla runt och dela ut post och reklam (använde först ordet ”lite” först men kom på att det inte riktigt stämmer, tydligen mkt reklam på torsdag).

Har hunnit med att träna både igår och idag. Var ganska så trött efter dagens löpningar men vad skönt det är efteråt! Söndagens match slutade 2-1 till oss, alltså seger till oss denna gång. Har varit ganska kasst träningsväder de senaste träningarna. Regn och blåst, nästan så man får lite höstkänsla över det hela. Men vi får väl se fram emot fotboll på grönt gräs snart nu när snön är på väg bort. Det är det positiva när det kommer regn, snön försvinner. Som jag tidigare nämnde verkar det bli fint torsdag/fredag. På fredag så har vi en ”lagdag” med laget då vi inleder med träning på förmiddagen, sen äter vi någonstans i Falköping, efter det någon aktivitet och på kvällen ska vi ”nya” inkilas.

 


Vår?

Hallå! Hoppas att allt är bra med er.  Kände att det var dags för en uppdatering igen . Precis ställt in två kladdkakor i ugnen, mums! Har lite saker att göra innan jag tänkte lägga mig och kolla Djurgården-Brynäs (Heja DIF!) på tv i eftermiddag. Igår var det bowling med laget. Tror vi bowlade i nästan tre timmar och sen var det tacobuffé. Några stycken i laget fortsatte sedan till Pryssan och vi lyckades få med vår tränare. Sen gick jag hem till Mikael och sov hos honom, han skulle upp och jobba vid nio så jag tog bussen hem en halvtimme senare. Fick reda på att det inte blir något träningsläger ner till Falkenberg, fanns inga planer till oss :( Så det blir till sommaren istället hoppas jag.

Vad händer mer då? Har fått lite mer jobbardagar. I veckan var jag på teglaskolan som vikarie i lite olika ämnen, t.ex. svenska, matte och franska (!). Nästa vecka har jag två dagar på posten, reklamdagarna måndag och torsdag. Skönt att få jobba! Är inte så sugen på plugg till hösten så hoppas på ett jobb då jag vet mer tider och så.

För övrigt så var det en månad kvar till min födelsedag igår, så jag har börjat skriva på en önskelista. Pratade lite med Elin igår, 20 grader sol i NY, FUSK! Vore ganska skönt om vi också kunde få lite värme. För man ser faktiskt att snön är på väg att försvinna. För nu får set faktiskt vara bra, har legat lite vl länge även om det har varit skönt med en rejäl vinter.

Match mot IFK:s P16 imorgon, får hoppas på seger denna gång då förra matchen slutade 2-2.

Det får räcka för den här gången, ta hand om er så hörs vi :)



2010-03-15

Hej på er allihopa! Hoppas att helgen har varit bra, det har min varit. Har snart varit hemma i en vecka(!), oj vad tiden går. Jag saknar redan Elin och storstan. Men nu åter tillbaka till vardagen. Har haft en bra helg. I fredags drog jag till Mikael i Falköping, kollade match på morgonen mellan Tomten och Axvall där Axvall vann. Sen drog jag mig hemåt mot Skara. Såg allsvenska premiären på tv mellan IFK och Kalmar, härlig blåvit seger med 3-0! Sen var det dags att dra sig till munken för att möta upp Agnes och Emma. Vi gjorde en väldigt god pastasallad till det och kikade melodifestivalen där för övrigt fel låt vann (Saade!). Vi avslutade med den mkt underhållande filmen "sommaren med Göran". På söndagen var det dags för träningsmatch mot IFK Falköpings P15/16. Tycker det ser bra inför seriestarten som är om drygt en månad. Det gick bättre än förra året, matchen slutade 2-2 efter att dom gjort sitt sista mål med ungefär 3 min kvar. Det blir revansch nästa söndag. Var hemma och vände för att sedan bege mig till Skövde. Där träffade jag Victoria som jag inte träffat på evigheter så det var kul att ses igen.

Idag har jag faktiskt varit ganska så effektiv. Har hunnit med att prata lite med min jobbcoach och ringt till arbetsförmedlingen. Tyvärr har det inte blivit något jobb än i veckan men jag sitter här och hoppas. Har kollar lite utbildningar i höst om det inte skulle bli något jobb. Sen har jag hunnit med att skicka ut inbjudningar till mitt 20-årskalas och fixat en grej med banken. Ikväll är det träning, fotboll och styrka på det. Träning tisdag, torsdag också. Annars inte så mkt annat i veckan. Hoppas på en fick och på fredag väntar bowling med laget, kul!

Tog bilden från Bessie :)

Sköt om er!

I <3 New York

Heeej!

Den senaste veckan har varit hur bra som helst. Hade höga förväntningar på den här resan och resan motsvarade absolut alla förväntningar. Resan var lätt värd varenda krona! Tänkte jag skulle summera resan lite dag för dag. Om ni nu orkar läsa, skriver det lite för min egen skull också.

 

Lördag 27/2:

Bessies pappa körde ner oss till Landvetter (kl 03:00). Väl där så skulle Bessie växla in pengar och sedan var det dags att checka in våra väskor. Sen vidare mot säkerhetskontrollen. Där hade Bessie missat att man inte får ha med sig mer än 100 ml vätska så Bessie fick slänga medel till håret och en niveakräm (orutinerat). Vi mellanlandade på Heathrow, ojoj vilken stor flygplats. Men jag och Bessie klarade av det hela utmärkt och hittade rätt flyg. Vi var helt fascinerade av flyget då vi hade en egen tv på sätet framför mellan ! Landade på JFK Airport vid ettiden skulle jag tro. Sen var det igenom tullen, det tog lite tid men vi kom in i landet. Sen dröjde det en stund innan min väska kom men den var med. Under tiden stod Bessie med mitt handbagage. Då kom det fram en hund och luktade på den en ”mathund” (typ som bombhund skulle jag tro) som kollade om man hade mat med sig. Efter det så tog vi en flygbuss in mot centrum. Checkade in på vårt hotell American Inn, bra hotell med delat badrum. Typ 5 minuter efter vi checkat som kommer Elin upp ur hissen. Härlig känsla att träffa en person man inte träffat på ett halvår(!) :D Sen drog vi ut på stan och vidare mot Times Square och kikade runt. Kvällen avslutades på en mysig restaurang med perfekt utsikt och perfekt sällskap.

 


 

 

Söndag 28/2:

Vaknade ganska tidigt denna dag, kan bero på ”jet-lagen” kanske? Vi drog Downtown med tunnelbanan och startade med en amerikansk frukost, bagel. Sen var det dags att gå neråt, vi gick Noho, Soho och Chinatown. Redan denna dag blev det shopping! Men tro mig, det var inte sista dagen vi shoppade. Så billigt allt är, man tror det knappt! Sen tog vi tunnelbanan Uptown (tror vi åkte iaf) mot Grand Central. Därifrån tog vi ett tåg mot Scarsdale där Elin bor. Vi drog våra väskor upp och ner för några backar men sen så var vi framme där Elin bor. Hennes rum är nere i källaren så då bar vi ner väskorna och sen pumpades luftmadrassen upp och det blev en lugn kväll.

 

 

Måndag 1/3:

Elin skulle upp och jobba tidigt så vi ställde klockan. Vi tog det ganska lugnt på rummet (Bessie satt vid datorn, haha) till hon kom tillbaka. Sen tog vi en ”powerwalk” i solskenet och Elin visade oss runt i Scarsdale. Sen var det dusch och mat innan vi åkte med Elin till jobbet. Vi åkte och hämtade den yngsta killen och åkte till barnens kusiner. Där spelade vi lite pingis och jag och Bessie spelade lite ”air-hockey”. Sen lämnade vi av barnen hos deras pappa. Där upptäckte vi en maskin som värmde nötterna innan man åt dom, gott! Sen drog vi till target för lite mer shopping. Där köpte vi lite mat som vi skulle äta. Det blev soppa och pannkakor, mycket gott!

 

 

 

Tisdag 2/3:

Elin stack iväg och jobbade en stund. Efter det drog vi ut på en lång och löptur, tror den gav ganska bra. Inte varje dag man springer 45 minuter. Vi sprang förbi Jay-Z och Beyoncés hus. Vi duschade ganska snabbt för Elin skulle iväg till Collage. Hon släppte av oss på Wal-mart, en stor affär i ullared-stil (kan tänka mig det iaf).  Där såg vi att man kunde köra upp sin kundvagn på typ en ”rulltrappa” för vagnar, se bild. Elin hämtade sedan upp oss och vi drog vidare och åt vid ett annat köpcenter. Denna dag blev det kina-mat, gott! Elin drog iväg och jobbade och jag och Bessie gick runt på köpcentret och också denna dag blev det lite inhandlat. När Elin kom tillbaka undrade hon om vi ville kolla på den äldsta killens basketmatch och det gjorde vi. Efter matchen åkte vi hem igen. Vi var tvungna att hitta ett hotell och bo de sista nätterna på. Men Bessie tyckte det var så tråkigt att kolla på hotell så hon stensomnade. Så det slutade med att jag och Elin satt och kollade på hotell. Vi lyckades hitta ett bra som vi bokade. Även detta med delat badrum men det funkade kanon! God natt efter det!

 

 

(Jay-Z & Beyoncés hus)

 

Onsdag 3/3:

Också den här dagen var vi duktiga att träna. Idag blev det lite fotbollsworkout och styrketräning. Elin lagade kanongod mat till oss pasta och kycklingsås. Tänkte vi skulle hittat en fotboll att trixa lite med men hittade tyvärr bara en basketboll. Det var vår sista dag i Scarsdale hos Elin, dags för mig och Bessie och dra in till city, Manhattan igen. Hittade hotellet smidigt och checkade in, återigen ett kanonhotell till ett bra pris! Efter vi checkat in började vi gå uppåt mot 34:e gatan. Vi kollade in Madison Square Garden och såg Empire State Building. Vi avslutade på Macys, som jag tror är en av världens största affär på 9 våningar så Åhléns kan slänga sig i väggen, hehe. Sen en promenad hemåt mot hotellet. Oj! Vad vi har gått mycket under den här resan, ingen tunnelbana i onödan.

 

 

 

 

Torsdag 4/3:

Det var nog dagen då vi hann med allra mest saker, vi var väldigt effektiva. Som vanligt tog vi en macka på Subway.  Vidare med tunnelbanan Uptown till American museum of national history. Om några lärare skulle se det skulle dom nog blivit lite stolta, haha! Men det var intressant. Vi såg bland annat hur jordbävningar fungerar, var olika djur lever och hur folk i andra världsdelar lever. Det var vi och en massa skolklasser där. Tunnelbanan Downtown mot WTC memorial. Vi såg stället där skyskraporna stått och var inne på ett museum där man kunde se olika saker från planet och skyskraporna samt bilder på saknade och texter från anhöriga. Det var så att man blev lite rörd. Vi gick till en stor outletbutik kallad centery 21. Där fyndade vi lite grejer. Vidare neråt mot Battery Park där frihetsgudinnan väntade på oss. Vi tog en gratisbåt ut för att ta oss en närmare titt. Sen såg vi Brooklyn bridge, dock gick vi inte ut på dem. En miss kanske? Hursomhelst så gick vi lite på Wall Street och upp mot hotellet. Avslutade med en god pizza.

 

 

Fredag 5/3:

Jag och Bessie började dagen på Dylans candybar och det var lika bra som det låter. När vi kom in i affären så luktade det choklad, hur gott som helst. Vi köpte oss varsin cupcake, hur god som helst. Jag tog en med choklad och Bessie tog en blandning av smaker. Efter det gick vi mot applestore där jag köpte ett par hörlurar. Sen gick vi 5:e avenyn ner. Bessie fick tag i en klänning för kvällens utgång. Nu var det bara att få tag i ett par klackskor. Jag fick tag i ett par billiga för ca 40-45 spänn. Men det var lite svårare att få tag till Bessie. Så vi gick, nästan halvsprang upp och ner och kors och tvärs över gatorna. För det kändes onödigt att köpa ett par alltför dyra. Men kvart i sju hittade vi ett par, 25 min innan vi skulle möta Elin på Grand Central. Vi tog tunnelbanan ner mot hotellet. Men innan vi gick till hotellet gick vi och åt en god sallad. Vi gick mot hotellet och gjorde i ordning oss. Vid 10 kom Elins kompisar, Jessica och Mimmi för lite förfest. Vid 12 tog vi taxi mot klubben. Det var kul att se utelivet i New York, synd dock att musiken inte var helt 100, men en bra kväll!

 

Lördag 6/3:

Elin tog morgontåget till Scarsdale på morgonen så idag tog vi lite sovmorgon. Vi mötte upp Elin vid Central Park vid ett. Så vi tog en promenad i parken i det fina vädret. Vi gick 6:e avenyn ner. Vi lyckades se hur en kille friade till sin tjej framför en ”love-skylt”, hur gulligt som helst. Eftersom det var utgång på fredagen så blev det en lugn dag och på kvällen köpte vi med en massa gott till hotellrummet och bara hade en kväll och bara snackade och hade det bra.

 

 

 

 

Söndag 7/3:

Det var alltså vår sista dag med Elin. Vi vaknade upp till ett underbart väder med strålande solsken och blå himmel. Vi köpte med oss en macka och satte oss i en park och åt frukost. Idag var dagen då vi skulle äta Cheesecake. Vi hamnade på ett mysigt café som såg ut att ha väldigt goda kakor. Dock blev det en liten besvikelse. Cheesecaken var god men ingen utav de andra. Bessie köpte en ”chokladkaka” som hade typ ”sockervatten” i. Sen vandrade vi uppåt och till slut hamnade vi uppe mot ”upper east side”. Vi gick neråt mot ”Hells kitchen” och sen avslutade vi vår resa på Starbucks. Vi följde Elin bort till Grand central för att säga hej då. Inte så kul att behöva säga hej då. Men ett halvår ska väl gå snabbt! Sen finns ju alltid skype och msn :)

 

 

 

 

 

Måndag 8/3:

Eftersom vi inte hade hunnit med att åka upp i någon skyskrapa så bestämde vi oss för att göra det idag. Vi tog tunnelbanan mot ”Rockefeller center” och åkte upp till ”top of the rock”. Ingen dålig utsikt där uppifrån. Såg ändå bort till frihetsgudinnan. Vi åkte ner igen och gick neråt. Vi hamnade inne på MC Donalds och tog en mjukglass och satte oss ute i solen i en park. Halv två kom en ”flygbuss” och körde oss till flygplatsen. Vi åkte med bra flyg. Egen tv på stolen framför där vi kunde se på film, lyssna på musik och spela tv-spel. Vi åkte med ett indiskt bolag och jag valde en indisk rätt till maten. Det skulle jag inte gjort, lite väl stark mat för mina smaklökar. Resan gick bra och jag sov ett par timmar innan vi landade i Bryssel. Alla plan på resan gick som planerat och vi landade 10:50 svensk tid. Bessies pappa hämtade oss och tog oss hem igen.

 

 

 

 

Hotellen vi bodde på var jättebra och prisvärda. Det var väldigt lätt att hitta i stan. Vädret var med oss hela resan, snöade ytterst lite precis när vi vaknade men inget vi märkte av. Inget regn alltså på 10 dagar.  Shoppingen var bra och billig!

 

Sen tycker jag alla amerikaner var väldigt trevliga och hjälpsamma. Sen hade dom en lite udda regel vid trafikljus, det var tillåtet att köra mot rött om det inte stod något annat.

 

Det var en perfekt resa och som jag redan sagt värd varenda krona. Allting klaffade perfekt. Att vi träffade Elin så lätt och att vi fick umgås mycket med henne. Umgänget var nog bäst på hela resan, det var länge sen jag skrattade så mycket. Alla roliga kommentarer som sades och våra fina videobloggar. Ni är bäst tjejer, kärlek till er <3

 


Neeeeeeew Yoooooooooork! :D

Tänkte ni skulle få en kort uppdatering. Här är allt bara kanon. Har besökt Times Sqare, midtown med Noho, Soho, Chinatown och har shoppat en del. Nu befinner vi oss i Scarsdale hos Elin. Så igår var vi med henne på jobbet. Imorgon åker vi in till City igen för nu är hotellet äntligen bokat. Ta hand om er!





De fyra senaste bilderna är från Times Sqare



Chinatown



 Skoshopping!


Om

Min profilbild

RSS 2.0