Lev som en gris och dö som en hund

Hej! Hmm, så vad har hänt den sista tiden då?? Har varit kasst väder den här veckan, mest mulet och åskskurar. Igår så var det en lugn dag med träning vid 4. Vi tänkte åkt och handla efter träningen ca 20 över 6 men affären var tyvärr stängd. Men det blev lite fredagsmys och tacos i alla fall. Igår kom även mina föräldrar. Så idag träffade jag mina föräldrar. De kom och hämtade mig vid vårt hus. Sen så visade jag dem både planen och sedan klubbhuset. Sen åkte vi vidare till Larnaca, lite ovant för min pappa att köra på vänstersida. Det gick bra, körde ner och parkerade vid strandpromenaden. Idag fick vi se ganska mkt sol så vi låg en stund vid stranden. Sen gick jag och mamma och kikade lite affärer men det mesta var stängt. Vi gick och hämtade pappa för att käka på en restaurang jag och mamma hittade. Mysigt och väldigt god mat. Det var väldigt kul att träffa mamma och pappa igen, tack för all grejer <3. Sen vill jag tacka Ina m. familj för godiset. Tackar även brorsan för musiken (markus krunegård!!) och filmerna <3 Laddar inför matchen imorgon, seriepremiär. Rapport om matchen kommer om några dagar! God natt!


Ikea!

Hejsan kära bloggläsare. Vad har hänt sedan sist jag skrev? Vi har haft två dagar med lite sämre väder.  I måndags var det lite molnigt men fortfarande varmt. Så vi hade en lugn dag, gjorde inte alltför mycket. Träning på kvällen, vi åkte iväg en bit eftersom dom håller på att lägga vintergräs på vår plan, vad nu det ska betyda. Det var lite kvavt hela dagen, så vi såg hur det åskade och blixtrade på avstånd.  När vi vaknade upp igår var det återigen en molnig dag. Så vi tänkte att vi skulle åka en sväng till Ikea som ligger i Nicosia. Som tur var kom vi aldrig iväg för det började regna, hagla och åska. När det regnar här så regnar det verkligen. ”Åkern” som är alldeles bredvid blev blandad lera och vattenpölar, vägen såg ut som en liten å, i dörren kom det in lite vatten och det åskade i minst två timmar. Så igår var det filmtittardag, hann med 4(!) filmer: Tarzan, End of the line(skitkass skräckfilm), slumdog millionaire och Patrik 1,5, riktigt mysigt. På kvällen var det dags för träning, denna dag på konstgräs.

Idag när vi vaknade var det äntligen sol igen, men inte alls lika varmt som det var innan ”ovädret”, men att ha shorts och t-shirt är inget problem. Idag bestämde vi oss för att åka till Ikea, vi och ganska så många cyprioter. Det var så att man kände sig lite patriotisk när man gick runt där med svenska namn på möblerna och svenskt godis! Det fanns inte bara Ikea, vi hittade även Intersport och Zara + några cypriotiska butiker. Det var lätt att hitta och går kanske på en kvart att köra. Så inte så svårt.

Nu får ni lite bilder från gårdagens oväder.

 

Oväder
Ha det fint :)

Bildinlägg

Tänkte ladda upp lite bilder från helgens äventyr.
Vid stranden
Havet, så grönt!
Stranden vid Larnaca
Jag vid havet :)
Dagen avslutades på Mc Donalds.

Hemma över jul!

T God kväll. En helt ledig helg, välbehövlig. I fredags var det träning och senare på kvällen var det dags för  fest. Louisa, en tjej i laget fyllde 19. Trevlig kväll som avslutades på vår balkong. Lördagen inleddes med att åka och handla själva nu eftersom vi har egen bil nu. Igår fick vi också massage, lår, vader och rygg. Efter massagen gick vi hem för att vila lite inför kvällen. Trodde vi skulle få skjuts in till Larnaca men jag skulle köra efter Kostas ut på motorvägen. Sen gjorde han en u-sväng och åkte hem. Vi åkte upp på motorvägen mot Larnaca, i vänstertrafik så allting blir tvärtom: rondellkörning, farliga vänstersvängar ersätts av farliga högersvängar, ratten på fel sida och växla med vänsterhanden, listan kan göras lång. Men tyckte att det gick över förväntan.  Vi kom fram i alla fall. Väl där så kollade vi lite i affärer och sedan åt vi mat på ett ställe nära stranden. Vi hittade både Starbucks och Mc Donalds. Sen satt vi ute på balkongen och spelade kort och snackade.

Idag har vi också kört bil. Vi skulle köra till en strand nära Larnaca, mot flygplatsen. Det resulterade i lite felkörningar men det gick bra. Vi kom fram den här gången också. Så för första gången sen vi kom hit så har vi badat i havet. Klart vatten och varmt! Efter det en sväng in mot Larnaca, där vi år Mc Donalds! Testade en grekisk hamburgare Mc Greek, gott! Nu närmar sig serien, en vecka kvar till första matchen. Borta mot Nikosia.

 

Har glömt att berätta en viktigt grej, vi ska åka hem och fira jul. Så mellan den 21/12-4/1 är jag förhoppningsvis i Sverige

 

Bilder på facebook får vänta, går för segt. Ska försöka få upp mer bilder på bloggen.

 

 

 

 


Vänstertrafik

God kväll kära bloggläsare. Idag har vi tagit det lugnt. Spelat kort, jag vann på Chicago. Men dagens händelse måste ändå varit att vi har fått låna en hyrbil. En röd ford. Kostas vår tränare kom förbi med en hyrbil till oss idag. Eftersom jag är den som har haft körkort i 1 år så är det jag som ska köra. Så jag tränaren, "presidenten" och 2 tjejer åkte med min lilla övningskörning. Körde runt en sväng med bilen, på vänster sida om vägen, och växla med vänsterhanden. Som tur är sitter iaf växlarna på samma sida. Sen så skulle jag backa in på vår lilla parkeringsplats, inte kört bil på 2½ vecka men det gick bra :) Kostas sa åt mig att köra lugnt eftersom trafiken här är farlig och dom kör som idioter. Men det ska nog gå bra det här.
Sen var det dags för ytterligare en träningsmatch, laget vi mötte var inget vidare. Vi vann med kanske 8-1, vet inte exakt men vi vann stort. Spelade innermitt, gick bättre än förra matchen. Började till vänster men blev inflyttad i mitten. Sen blev det hem för lite mat och nu sitter vi hemma hos tränaren. Imorgon är det träning, men för min del blir det nog vila. 3 matcher på 6 dagar sliter en del. Och man börjar känna sig lite trött i kroppen och serien börjar nästa söndag.
Imorgon ska vi ha "fest" för en tjej i laget fyllde år idag och imorgon fyller min rumskamrat Elin år, grattis!
Ta hand om er så hörs vi snart igen :)

23:38

Sitter hemma hos tränaren efter dagens träning. Har kollat lite champions leugue-fotboll. Porto tar emot ett Cypriotiskt lag, Apoel, (tror det var så) ett lag från huvudstaden Nikosia. Apoel tog ledningen men för tillfället leder Porto med 2-1. Dagens träning var "lugn" med tanke på att vi hade en träningsmatch igår. Gårdagens match var mot killar och resultatet blev 4-6. Vi saknade spelare då några var på landslagsuppdrag. Spelade innermitt men föredrar forward. Imorgon är det dags för ytterligare en träningsmatch. Serien börjar om ca 1½ vecka. Möter alla 4 topplag dom 4 första matcherna så då gäller det att vinna! Vi har pratat med dom lite angående jul och hoppas att vi ska få komma hem och hälsa på.
Igår kväll var vi ute och åt för att Bella fyllde år. I veckan så fyller också Louisa i laget och Elin år så på fredag är det fest.
Idag var vi en sväng vid poolen, skönt värre! Men känns som om bil kan vara nära nu. Eftersom jag har haft körkort längst så finns det risk att jag får köra, på vänstersidan. Men nuförtiden känns det inte så onaturligt att åka på vänstersidan. Så det kommer man nog in i. Sen så har det blivit lite svalare, nu har jag på mig shorts och en långärmad tröja, haha.
Kom på en sak, vi blev frälsta idag.
Nu är det dags att gå :) Hej då!

Moln

Idag när vi vaknade upp så var det inte klarblå himmel och sol som det brukar vara. När vi vaknade upp i morses var det lite molnigt, men fortfarande varmt. Idag har vi tagit det lugnt som vanligt. Jag och Elin (min rumskamrat) kollade på en Johan Falk-film. Filmerna är bra, rekommenderas. Sen gick vi en sväng och handlade lite. Sen blev det mat. Valle har varit så duktig idag och lagat broclie- och skinkpaj. Hur god som helst, så det hoppas på att det blir mer sånt. Nu har vi tränat, väldigt mkt spring på träningarna.
Imorgon blir det förhoppningsvis poolen om vädret tillåter. Sen på kvällen träningsmatch och förhoppningsvis gå ut och äta för bella fyller 19 imorgon!
Inte så långt inlägg idag, sitter på grannens trådlösa så det är segt att ladda upp bilder, men håll ut!

3-0

God kväll, en hälsning från Dali på Cypern. Vad tiden går fort. Snart varit här i två veckor, den senaste veckan har gått jättefort. Sitter hemma och bloggar hemma hos tränaren igen. Så vad har hänt sen sist jag skrev? I fredags var det träning vid fyra (varmt) sen på kvällen var det dags för ”fest” för klubben med spelarpresentation. Det bjöds på mat och dryck, en trevlig kväll.

I lördags tog vi sovmorgon för sedan en sväng vidare till poolen. Där blev det som vanligt sol och bad. Igår hade vi lite lördagsmys med tacos, riktigt lyckat. Blev att lägga sig tidigt eftersom samlingen till dagens match var halv tio och innan dess ska man hinna med och äta en stadig frukost bestående av gröt, mjölk, juice och en skinkmacka.

Idag har vi spelat match, mot killar på 15 år. Det gick bra, vi vann matchen med 3-0. Matchstarten var 11:00 så det var varmt. Men det är bra att vänja sig då seriematcherna ligger 12:00. Idag var tränaren mer nöjd. Jag spelade innermitt, gick helt ok med tanke på att jag inte spelat det på ett tag. Efter matchen var det hem och byta om för att sedan dra till klubbhuset och vår pool. Där blev vi sedan bjudna på lite mat. Har även börjat lära känna de andra icke-svenska tjejerna lite bättre, vilket är bra för vår sammanhållning :)

Så nu har ni en bild på huset :)
/Take care

#17

Idag har vi fått våra matchtröjor. Ville ha nummer 11 som jag hade i FKIK men det var bara att glömma då kaptenen hade det nummer så det fick bli nummer 17. Orangesvart hemmaställ och helvitt bortaställ, riktigt snygga dräkter.
Vi spelade match igår mot ett lag som spelade med libero och markerande backar, defensivt. Det hände väl senast för ett par år sen. Matchen förlorades med 2-0 och det är en match som jag gärna glömmer, men något lär man sig säkert på det.
Idag var vi en sväng vid poolen, kan varit en av de varmaste dagarna sen vi kom hit, nu börjar man iaf få lite färg :) Sen efter det var det hem och vila/kolla på film. Efter det var det lite mat och sen vidare mot träning. Den vanliga löpning på 2x10 min + några ruscher.
Imorgon är det kanske träning. Senare på kvällen är det en fest i vårt klubbhus som vi är bjudna till. Så vi får hoppas på en bra kväll! Snart vill vi  åka till havet.

God kväll.

22:55 Cypriotisk tid. Hemma hos tränaren och bloggar idag också. Idag har vi varit en sväng vid poolen för lite sol och bad. Sen på kvällen blev det träning. Det blir bättre tempo och spel för varje träning som går. Så det ser positivt ut. Idag har vi fått en träningsoverall och matchdräkter ska vi få i veckan som kommer :) Nu ska jag försöka mig på lite bilder. Tyvärr har det inte blivit så mkt bilder (emma) men det kommer. Kommer upp på facebook inom en snar framtid.

Träningsoverallen



Mitt och Elins rum

Vårt klubbhus, där vi önskar vi bodde. Har ingen bra bild på vårt hus än men det kommer.

I alla fall en palm i trädgården.

Poolen vid klubbhuset.

Hoppas ni är nöjda med dessa bilder. Kommer upp fler på facebook om några dagar skulle jag tro .

Ha det! / Frida

Första träningsmatchen....

Hej kära bloggläsare. Idag vaknade vi runt 11. Sen var det frukost som vanligt. Idag har vi tagit det lugnt som vanligt. Spelade kort, Chicago och gurka är de vanligaste förekommande spelen. Sen var det att dra en film, jag kollade in bambi, disney är bäst! Sen var det ladda med pasta, hamburgare och sallad. Nu har vi även fått stora dunkar vatten och de har handlat köttfärs. Så nu kan vi göra tacos :). Sen var det dags för match mot killar i 14-15 års ålder. Jag blev positivt överraskad av vårt spel. För att aldrig ha spelat med varandra var det bra. Sen att vi förlorade mot killar som är fysiskt starka är en annan femma. Spelade forward, det var kul. Vi har ett lag med duktiga spelare på många positioner. Nu sitter jag hemma hos tränaren, man får komma och gå lite som man vill här. Imorgon blir det en sväng till poolen för att sola och bada lite, en stund iaf. Sen på kvällen träning. Sen på onsdag är det match igen, borta mot några, vet inte vilka. Take care /Frida

11/10

Ja det har redan blivit 11:e oktober. Har snart varit har en vecka. Isag far ni leva med att visa bokstaver inte har nagra o\prickar, sitter pa ett internetcafe. Idag sov vi till ca 11. Sen blev det att aka till poolen med bella och asa. Var dar en stund och tog det lugnt. Jag vill bo i vart klubbhus! Sen efter det hem for att slanga i oss en macka, sen visdare in mot Nikosia for att se matchen mellan liga segrarna och cupsegrarna, Nikosia och Apollon. Apollon vann med 5-1. Forovrigt ar det Nikosia forsta matchen. Blir vi bara samspelta i vart lag tror jag det kan bli bra. :) Sen hem till tranaren for lite mat och en jattegod kaka tillsammans med rumanskorna. Nu sitter jag har, sen blir det nog lugnt.

Imorgon ar det det "friendly game" mot killaget har i byn. Onska oss lycka till :)


Forresten kommer bilder snart.

Ha det!

Bad!

Sitter pa ett internetcafe och bloggar nu. Träning 10 i morse på konstgräs, trodde nästan fötterna skulle brännas sönder. För alla som vet hur det att träna på konstgräs när det är varmt. Skulle tippa på att vi hade runt 30 grader. Idag var det vi och rumänerna. Först det vanliga med passningar och lite teknik och resten av träningen spel. Sen efter det var det snabbt hem för lite frukt och sen vidare mot "klubbstugan", vilket hus! Där fanns det iaf en pool. Så det var skönt att bada för första gången sen vi kom hit. Imorgon blir det förhoppningsvis också en sväng till poolen och vårt klubbhus.
Igår var vi och storhandlade. Tänk er sex tjejer som tränar typ varje dag och hur mycket mat och vatten som går åt. Så handlar vi så blir det mycket av allt. Träningen igår blev också mycket löpning 2x10 min. Jag och Elin fick springa med rumänskorna och dom drog nästan max dom 3 sista varven.
Igår kom en micro, lycka! Så i morses blev det havregrynsgröt.

Har kollat Sverige - Danmark pa en restaurang nere i byn, verkar vara byns innestalle.

Seeya!

Musik

Spotify fungerar, LYCKA! Nu får vi hoppas att Skype fungerar lika bra.

God morgon!?

Det har nästan blivit lite så att vi vänt på dygnet när vi är här. dag vaknade jag klockan 12, så det blir väl snart frukost. Det är så skönt att sitta ute på balkongen i den sköna kvällsluften och bara ta det lugnt med kortspelande. Sen brukar det bli att vi ser något på datorn, igår blev det parlamentet del 1, hoppas på del 2 idag. Så vi ska nog kunna sysselsätta oss. Vill inte börja jobba till en början, vill komma in i det mer. Sen är det svårt att förstå grekiska, och dom är inte så bra på engelska för den delen heller.
Nu tar vi lite mer om fotbollen, här på Cypern existerar knappt närkampsspel och när man går dit lite för tufft. Så tränaren sa till att vi bara fick säga namn och "spela fotboll". Igår på träningen sprang vi i 20 min, 2x10. Fast det det är inte ofta tränaren säger "ta det lugnare". Sen på träningarna har det blivit mest spel. Igår var vi på en liten konstgräsplan och spelade, typ 5-manna, sen var vi en sväng på gymmet. Dock tyckte tränarena att vi inte fick ta på för mkt vikter så det var inte allt för jobbigt. Har jag sagt att första matchen är borta mot Nikosia i början av november. En bortamatch inte alltför långt bort.
Så vad händer idag, troligen det vanliga. Chilla med kortspelande, se något på datorn, lunch, chill igen, handla, sen träning, sen ah ta det ännu mer lugnt.
/Frida

Värme!

En stor skillnad när man kommit hit är att här är det sommar och sol. Termometer har vi ingen men kan lätt säga att det är över 25 grader, så varmt har vi det inte ens i Sverige. Förhoppningsvis blir det att åka till stranden i helgen. Vi bor väl en halvtimme ifrån, i dali bor vi. Mellan huvudstaden Nikosia och Larnaca (där flygplatsen är).

Sitter hemma och tränaren då vi fortfarande inte har något internet i huset än. Men med tanke på att vi fick en tvättmaskin så är nog internet så långt borta. Jag gillar vårt hus mer och mer, det har sin lilla charm även om det inte är så modernt. Men jag gillar vår balkong starkt. Underbart att sitta där och ta det lugnt, spela kort har hunnits med liksom yatzy. Vi har lyckats vända lite på dygnet här. Igår vaknade vi halv två(!) och idag en timme senare. Men jag gissar att vi sover ikapp lite tappade timmar sen första dygnet här då det inte blev mycket sömn. Frukost och lunch fixar vi själva men middag har vi ätit hemma hos tränaren och på en restaurang.

Lite om träningarna då, bruar träna runt sjutiden på kvällen, helt perfekt väder att träna i. Skönt att kunna ha shorts och t-shirt utan att frysa. Hittills på träningarna har vi sprungit en del utan boll, igår 1 10 min och 1 7 min. Sen lite teknik och sen har det mest blivit spel. Vi är 6 svenska tjejer och 7 stycken rumänska/slovenska/ungerka spelare och resten kommer från Cypern. Dom rumänska/slovenska/ungerka är ganska bra men cypriotiskorna är inget vidare. Men jag tror vi kan få ihop en bra startelva. Knappt en månad kvar till seriestart, borta min Nikosia.

Något ni undrar??

Ta hand om er! /Frida

På plats

Sitter hemma hos tränaren och surfar på internet. Inget internet där vi bor men vi hoppas att det ska fixa sig, annars får jag sätta mig här. Haha. Boendet är ett hus, inget superdupersnyggt men tror det kan bli mysigt ändå. Har nyss kommit hit och ska kika läget lite imorgon.
Ja nu är vi äntligen framme efter världens kanske längsta dygn. Landade 03:20 inatt. Var framme runt 4 och det tog sin lilla tid att komma i ordning. Sen upp vid åtta för att åka in till huvudstaden Nikosia.  Det var det läkartester, ekg, blodprov m.m. Det kan nog vara bra. Blev bjudna på mat. Sen hem och vila inför träningen kl 19. Riktigt skönt väder men lagom segt eftersom vi knappt sovit och inte fått i oss så mycket mat. Skönt att träna och få känna lite på det :) I början av serien väntar matchen mot tre förväntade topplag.
Skriver mer någon dag då jag har lite mer tid. Ha det bra.

Destination Cypern

Gör ett försök att starta en blogg, här kan ni följa mig och mitt liv på Cypern.
Ja nu närmar det sig, om drygt ett dygn sitter jag på ett flyg ner till Larnaca på Cypern. En flygresa som kommer ta sin lilla tid då en mellanlandning i Ungern är planerad. Ja nu börjar ett nytt äventyr. För den som inte vet så ska jag spela fotboll på Cypern. Om allt går som planerat kommer jag vara hemma någon gång i början av maj nästa år. Förhoppningsvis får jag komma hem i jul och hälsa på. Men vi får se, det får tiden utvisa. När jag fick det här erbjudandet så tänkte jag att testar jag inte kommer jag aldrig få veta hur det skulle vara och förmodligen ångra mig för resten av livet. Är det inte min grej så har jag i alla fall försökt.
Ja sitter och snackar med en av tjejerna jag ska åka med och det börjar nästan kännas lite nervöst.
Idag vaknade jag 20 över 12 efter en kul utgång igår. Kul att träffa mycket folk. Blev många hej då. Det var match igår, på konstgräs och tyvärr förlust men då var det att säga hej då till laget. Blev nästan lite småjobbigt att säga hej då till dom. Har haft ett väldigt bra år fotbollsmässigt, gått från division 3 till division 1. Precis tagit en plats i startelvan och så ska jag dra. Men Falköping finns kvar, som tur var är jag välkommen tillbaka. Sen efter fotbollslaget så var det släktens tur och sen på kvällen blev det hej då till lite andra folk. Har nog inte insett att jag verkligen ska åka iväg imorgon!
Hoppas att alla har det så bra här hemma, kommer sakna er och ni är hjärtligt välkomna att hälsa på. Skriver mer när jag är framme, eller kanske redan imorgon?
Ja, det får räcka för den här gången. Kanske inget proffsigt första inlägg men får hoppas det kommer med tiden, haha.
Ta hand om er /Frida

Om

Min profilbild

RSS 2.0