1:a advent!

God kväll! Jag vet att jag inte skriver så ofta men hoppas ni nöjer er med det. Kling, ber om ursäkt för mitt lilla felskrivande, naturligtvis menade jag första advent, som det är idag. Lite svårt att få någon julkänsla i vårt lilla hus. Det blir bättre om man går upp till Kostas (tränaren) där julgranen redan kommit fram. Den veckan har varit den då vi gjort mest grejer. Kan bero på att Valles kompis, Louise varit här. Men inatt så ska jag köra henne till flygplatsen. I veckan så har vi hunnit med två gånger i Nikosia för att kolla in lite julklappar. Julshoppingen ska nog ske i veckan. En kväll var vi inne i Larnaca och fikade på Starbucks, där fick vi också lite julstämning med musik och gran. I vår mataffär spelas det också en del julmusik så dom gör sitt bästa men att kunna gå i shorts och t-shirt gör att man missar lite av känslan.

Igår spelade vi match. Matchen slutade 2-1 efter många missade chanser. Stämningen på plan var som första matchen ungefär, väldigt hetsigt. Många oschyssta tacklingar och några fula kapningar, en i vårt lag fick åka in till sjukhus så det var tur att domaren blåste av matchen. Senare på kvällen var i ute i huvudstaden Nikosia, riktigt kul kväll måste jag säga.

Simma lugnt!

Tisdag

Hej! Sitter hemma hos tränaren framför datorn och kollar på Barcelona - Inter, helt okej match. I helgen spelade vi match, borta mot Pafos. Tror det är en av de längsta bortamatcherna, 1½ timme bort. Vi var där en stund innan så vi fick åka ner och kolla en sväng på hamnen och strandpromenaden. Mysig liten stad. Men fotbollslaget staden hade och erbjuda var inget vidare så matchresultatet skrevs till 10-1. Gjorde inget mål men spelade fram till kanske 2. Borde gjort mål, men så är det ibland. Sen på natten åkte jag och hämtade Valles kompis Louise på flygplatsen, vi var där alldeles för tidigt så vi åkte in och ut från parkeringen på flygplatsen för att slippa betala. Men en gång missade vi så vi fick betala. Sen på dagen var vi en sväng vid poolen, men inget bad. Förutom Bella som blev ikastad av Louisa.
Igår var vi på Twilight, new moon på bio. Fräsch bio och billigare än Sverige. Kostade bara 75 kr, fast här fick man sätta sig var man ville, men vi fick bra platser. På väg till och från bion såg vi polisen två gånger, inte alltför vanligt förekommande.
Idag har vi varit inne i Nikosia. Det blev inte så mkt köpt för min del men en smothie blev det allt :) Annars är det mesta som vanligt, träning.
En vecka kvar tills advent och mindre än 4 veckor tills jag är hemma igen. :)
Ha det!

21:a November 2009

Heeeeej på er! Sitter hemma hos tränaren p åinternet en sväng. Sitter och snackar på msn, skype vill inte riktigt som jag vill. Riktigt skönt väder här ute, som sen vår/sensommar. Ska för all del inte klaga.
I torsdags kväll var vi uppe vid kyrkan här i byn, den ligger uppe på en kulle/litet berg så man hafr utskit över hela byn, riktigt fin plats. När man står där uppe så kan man se den turkiska flaggan blinkandes på berget. För de som inte vet så är Cypern en delad ö. Det finns en turkcypriotisk och en grekcypriotisk del, vi bor på den grekiska sidan. vår by Dali ligger väldigt nära den turkiska sidan, när man åker mot Larnaca så finns det minfält kvar sen kriget här, tror det var 1974. Men nu är det fred skulle jag tro. Dock här vi nog när dom har militärövningar, det smäller 2 gånger ibland. Men det är nog inget farligt. Men när vi var vid kyrkan så hände något väldigt kul. Jag, Bella, Valle och en cypriot stod och pratade och så skulle Åsa försöka skrämma oss. Det blev inte så lyckat, för precis när Åsa skulle hoppa fram så snubblar hon och det såg ut som om hon flög fram och ingen blev särskillt rädd. Det såg bara riktigt roligt ut. Hoppas hon inte har alltför ont i sin tå. :)

Imorgon är det match, 1½ timmes resa bort, åker 8 på morgonen, tidigt! Sen så kommer Valles kompis hit så då ska vi åka och hämta henne på flygplatsen mitt i natten typ. Nästa vecka så hoppas vi kunna åka och se den nya Twilight-filmen, new moon.

Hörs!




2009-11-19

Oj, det var ett tag sen jag skrev blogg. Så vad har hänt, egentligen inte så mycket. Det gamla vanliga, slappat, varit ute och gått har blivit en ny tradition. Självklart har vi också tränat fotboll. Den senaste veckans träningar har varit riktigt skoj. Körde kvadraten med bara vi svenskor, det var skoj! Har blivit mer avslappnat nu när vi inte alls har den pressen som vi hade innan förra matchen. Vi är mer avslappnade nu, det kanske släpper helt i helgen och då kanske vi verkligen kan spela ut. Ska möta Pafia (Pafhos????). Hursomhelst så ska vi åka iväg 2 timmar bort, vet inte om det blir hotell. Vi får se, dom har inte sagt så mycket om matchen i helgen. Känns inte alls lika viktig. Vet inte vad jag ska skriva. Kul med läsare och kommentarer i alla fall. Återkommer, ha det! :)


Apollon

Lovade att komma tillbaka med ett inlägg efter helgens match borta mot Apollon. Det är matchen alla här har pratat om så länge. Ett lag som spelat ihop i 2 år och vann serien förra året. Har bara sett laget en gång, cupfinalen mot Lefkosia. Apollon är ett lag med 5 duktiga rumänska landslagsspelare + cypriotiska duktiga tjejer. Innan matchen gick vi igenom noga vilka spelare vi skulle se upp med. Jag spelade vänsterytter på matchen, vilket kändes bättre än innermitt. Hade en duktig cypriotisk tjej på min kant. Matchen slutade 6-1, de var bättre än vad vi var, inte mycket att säga. Vi förlorade mot ett lag som bättre. Dock fick laget 2 straffmål, som troligtvis inte hade blivit straff i Sverige.  Sen måste jag berätta om ett solklart rött kort. Jag har aldrig blivit så brutalt kapad i hela mitt liv. Jag var på vänsterkanten petade bollen och skulle springa efter. Men så kom deras högerback i ganska hög fart (så som jag upplevde det) satsade inte ett dugg på bollen utan träffade istället under mina benskydd (tänk er en glidtackling, men som tur var inte med dobbarna före). Sen med ca 15 så bytte jag ut mig själv då jag kände att jag skulle få migrän. Mycket riktigt fick jag det, så hemresan från Limassol kunde varit roligare. Medan jag lade mig och vilade fixade de andra mat. Sen på kvällen gick vi ut på en liten promenad, skönt med lite frisk luft. Idag sov vi länge och sedan chockade vi världen med att storstäda, härligt! Nu så sitter vi hemma hos tränaren och tar det lite lugnt.

 

 


Fredagen den 13:e....

Får bli ett kort inlägg idag, lovar att återkomma efter helgen och matchen imorgon mot Apollon som avgör vårt öde. Önska oss lycka till!

Nikosia!

Hej allesammans! Idag har det hänt ganska så mycket. Idag var jag, Bella, My och Åsa inne in huvudstaden Nikosia som ligger ca 20 min bort. Det tog ett tag för oss att parkera. Skulle bort till tränarens frus jobb, Georgia för att parkera gratis. Anledningen att det tog så lång tid var att vi räknar trafikljus på lite olika sätt och alla dessa enkelriktade gator inne i stan, men efter många om och men kom vi fram. Väl där kollade vi lite av stadens utbud vad det gäller kläder. Kollade mest i sportaffärer, men jag hittade ett linne i en annan affär där det var 70 % på en del grejer så det blev billigt. Sen så åt vi på Burger King som är billigare än hemma, en meny kostar 5,20 euro. Efter det bar det av hem igen, för lite vila innan träningen, försökte kolla lite one tree hill över nätete men gick inte så jättesnabbt så det laggade en del. Dagens träning bestod av kvadratspel och ganska mycket spel. Gick ganska så bra, fick några sköna skott med vänsterfoten. Efter träningen så körde jag styrketräningen vi kört i FKIK under säsongen, skönt att hålla igång musklerna lite också. Så nu sitter jag hemma på internet, flera dagar i rad nu, det gillas!

Imorgon är det träning vid 16 och på kvällen är det bingo med klubben, inte jättekul men vad gör man inte. Men tänk er själva bingo på ett språk man knappt förstår, får sitta och gissa vilka nummer som sägs. Sen när man inte vill köpa en bricka för 40(!) euro så är det inte så kul att bara sitta och lyssna. Men vi får väl göra det bästa av situationen. Match i helgen men har inte förstått om det är lördag eller söndag men det ger sig.

Kalinichta!


Sammanfattning.

Sitter hemma på balkongen och skriver ikväll. Idag gick vi upp 10 för vi hade bestämt oss för att kolla lite i affärerna här i Dali. Åkte först till en sportaffär som vi i klubben har 25% rabatt hos. Så där lyckades jag att hitta en tröja, mitt första inköp sen jag kom hit. Sen åker vi till nästa sportaffär, 30%. Det syns att vi inte kommer härifrån, haha. Sen så hittade vi en billig affär med olika saker som juice, pasta och hudvårdsprodukter. Sen avslutade vi vår roadtrip med att handla mat i den vanliga mataffären. Senare på eftermiddagen var det dags för träning. Efter träningen kollade vi på näst sista delen av Johan Falk-serien. Del 5 var kanske inte bäst men en väldigt bra serie!
Igår kväll pratade jag en bra stund med Elin i USA. Inte pratat med henne på ett tag så det var mycket trevligt :) Tycker alla som inte har skype ska skaffa det, billigt och bra!
Nu är det 6 veckor nästan exakt som jag beräknas vara på svensk mark igen. Vilket också betyder att jag har varit här i 5 veckor, nästan halva tiden. Tänkte summera lite av tiden här. Första veckan tycker jag gick ganska så långsamt, allting är så nytt, dom man bor med, kulturen men framför allt fotbollen. Det jag trodde skulle bli lättast att anpassa sig till har varit svårast. Här förekommer inte alls lika mycket närkampsspel som hemma, det tillåts inte alls lika mycket som hemma, mer filmningar på plan och mkt hetsigare publik. Så det är ganska stor skillnad på fotboll och fotboll. Försäsongen här nere är mycket mer utan boll här än hemma, vi kunde springa 2x10 min, men ändå inte särskilt snabbt. En skillnad är också att underställ, mössa och vantar inte behövs här. Sen är det också mycket spel här inta alls lika mycket andra passnings- inläggs- och skottövningar. Så det kan man sakna lite här borta, men jag gissar att det bara är att anpassa sig, det är faktiskt vi som kommit hit. Sen så snackas det ganska så mycket om att vinna serien här nere det är nästan det enda som räknas här nere. Så nästa match är seger ett måste, annars är vi körda. Det förekommer också mer gnäll och spelförstörelse här nere, tyvärr.
Något annat som jag lagt märke till här nere är att de är väldigt gästvänliga här nere. Det kanske ni märkt att vi suttit en del hos tränaren på internet, det tycker inre han och hans familj är några problem, dom bjuder gärna över oss. När vi skulle handla en gång så hade vi glömt mynt till kundvagnen, men fick pengar av en snäll cypriot, inga problem. Ytterligare ett exempel är när vi var på ett köpcenter så var det en pojke som tappat bort sina föräldrar, 5 personer var framme med en gång och skulle hjälpa till. Dom ser inga problem med såna saker här. Skulle kunna fortsätta skriva mer om det men nu tar vi annat.
När man åker iväg på en sån här "grej" är det jättesvårt att veta vilka förväntningar, klart man kan tro något men det blir aldrig så i slutändan. Om jag ska vara ärlig hade jag lite högre förväntningar på fotbollen och ett modernare hus. Men det blir bättre och bättre kvalitet på träningarna. Jag ångrar absolut inte att jag åkte hit, en erfarenhet rikare, inget jobb hemma och testa att bo lite själv utan att mamma och pappa. Träffa lite nytt folk är inte heller fel, liksom att lära sig köra ford på fel sida.
Hoppas att ett längre inlägg uppskattades. Måste bara citera "vi bor i ett dårhus"
Lägg märke till hur vig jag är ;)
/Frida

Seger 4-0!

Äntligen! Igår spelade vi vår andra match för säsongen, vår första match på hemmaplan. Vi mötte Salamina med 4 svenskor i laget. Det blev seger med 4-0 (2-0), men ärligt talat kunde det blivit en större seger. Hade vi spelat som vi gjorde igår hade vi vunnit förra matchen utan problem. Nervöst inför matchen, vi åkte till vårt sponsorcafé för att få pasta och kyckling, sen hem och ladda igen. Om vi ska ta lite mer om matchen nu. Spelade innermitt den här matchen, börjar hitta bättre och bättre i min ”nya” position. Vi spelade mer som ett lag den här matchen och det lönade sig helt klart. Stämningen på planen var mycket bättre den här gången och domaren måste jag säga var bra om man jämför med förra matchen. Inte heller lika många försök till skådespel från något av lagen om man jämför med förra matchen. Så om vi fortsätter spela så här tror jag v har chans mot förra årets mästare, apollon som vi möter nästa helg. Efter matchen drog vi till donken för att fira segern. Efter käket blev det till rumänskorna för att fira segern lite till. Det var trevligt! Får se vad som händer idag, herrlaget i byn spelar hemmamatch idag så vi kanske tar en sväng dit, vi får se. Annars ser veckan ut som vanligt, träning och sen får vi se vad som händer. Take care.

Hemmamatch!

Hej på er allihopa, ännu en kväll hemma hos tränaren. Det har inte hänt jättemycket sen sist jag skrev. Träning i onsdags, igår och idag. Vi har gjort lite ”svenska” övningar som lite inlägg, avslut och lite kvadratspel, KUL! Det var bra tempo och koncentration både onsdag och torsdag. Idag hade vi lite lugnare träning med tanke på att det är match imorgon. Första hemmamatchen för säsongen. Ska spela på vårt nylagda gräs, ett så kallat vintergräs. Så vi har inte tränat på vår plan på ungefär veckor, mest konstgräs den senaste tiden. Men imorgon så, match mot Salamina. Tror matchen är två-tre någon gång, men innan dess ska vi äta på vår sponsorrestaurang. Undra hur mycket folk det blir, kan kanske bli en del.

 

Idag gjorde jag om fotbollsstrumporna, vi har strumpor som man lätt får kramp av så jag hade lite syslöjd, så får vi se hur det känns imorgon. Har även sett många avsnitt av playa del sol säsong 1.

Alltid lika kul att prata med er där hemma, det betyder så mycket. Ta hand om er så ses vi närmare jul.

/Frida


Protaras

Hej på er allihopa. Har nu varit på Cypern i en månad!
Idag har jag varit och träffat min kära mamma och pappa. Åkte med vår röda ford bort mot protaras för att träffa mamma och pappa. Inte jättefint väder men skönt att komma iväg en sväng. Vi gick strandpromenaden bort för att kolla in hur det ändrats sen senaste gången vi var här. Så vi gick en bra bit, väldigt skönt med en promenad för det var inte särskilt kallt. Sen så gick jag och mamma ner en sväng till deras innepool och bubbelpool och tog det lite lugnt. Sen var det upp till rummet för att hämta pappa. När vi gjort det gick vi ner till restaurangen för att äta lunchbuffé på hotellet, gott. Efter det så åkte vi in lite till Paralimni för att kolla in supermarket men det var stängt, stängde 19:30 alla dagar förutom onsdagar då det stängde 15. Sen var det hela vägen hem igen, ca 1 timme med bil. Efter det hem och vila en sväng, kl 19 träning. Kul träning idag, körde 4-4 inne i en kvadrat och sen resten var spel. Ladda inför lördagens viktiga match mot Salamina (stavning?), där 3 svenskar spelar. Ska bli spännande, första hemmamatchen. Nu blir det bilder, finns fler på facebook, blått vatten vill jag lova!
/Frida
Blått vatten
Jag
Huvudstranden, fint!

4 veckor

Sitter idag på balkongen och bloggar lite, med en massa irriterande flugor på benen. Har försökt att smälta söndagens förlust lite som jag tycker vi egentligen var värda att vinna. Men som alla vet så handlar fotboll om att göra mest mål och det gjorde vi inte. Om man tänker efter så har vi inte ens varit här en månad än och de förväntar sig att vi ska spela bra och vinna lätt. Det är ingen dålig press vi har på oss här nere. Så nu måste vi vinna de 2 nästa matcherna, annars är det i princip kört att vinna serien. Så nu jävlar. Igår var jag, Bella och Elin en sväng i byn och kikade. Vi var i en sportaffär med fina saker men för min del blev det inget inhandlat. Till lunch fixade jag och Valle potatis och kycklinggryta. Vi lyckades att skära isär en hel kyckling och få något ätbart från det, blev riktigt gott. Senare på eftermiddagen var det träning. Igår var nog första dagen jag tyckte det var riktigt kallt ute. Hade på mig tröjan hela träningen men en underställströja hade inte suttit fel. På träningen blev det lite passningar, 10 min löpning såklart och sen lite avslut och spel.
Ta hand om er alla där hemma!
/Frida

2-3

Hej! Match idag, borta mot Nikosia. Tidig uppgång idag då samlingen var 9:00. Många nervösa, inklusive jag. Kom fram till planen, inte den bästa precis. Tänk er ungefär en gräsplan man går på för första gången på året, plus lite vatten i målområdet. Uppvärmningen kändes bra, alla var laddade. Matchen började bra för vår del, tog ledningen med 1-0 som står dig halvleken ut. Nästan direkt efter halvtid står det 1-1, sen tar vi återigen ledningen med 2-1. Sen gör dom både 2-2 och 2-3 på straff som också är slutresultatet. Spelade innermitt, utbytt en bit in på andra halvlek. Det är väldigt svårt att jämföra fotbollen här med hemma. Ibland känns det nästan som två olika sporter, kanske en överdrift … Men det är mycket som skiljer, mindre närkampsspel, mer filmningar och väldigt olika standard på domare. Ibland blåser dom för minsta lilla, ibland inte alls. Planen var ganska tungsprungen och jag kände mig seg i kroppen. Men med tanke på en hel säsong hemma i Sverige och lite försäsong här nere kanske det inte är helt konstigt? Kul att mamma och pappa var och kollade en sväng. Efter matchen blev det spagetti och köttfärssås, film och lite svenskt godis. Ska nog hinna med film senare ikväll eller lite playa del sol. Alltid jättetrött när man spelat match. Sen är det inte konstigt, tror alla spänningar släpper och det är ingen dålig press vi har på oss.

Synd att inte blåvitt lyckades ta hem SM-bucklan idag, men får väl gratulera min gamla fotbollstränare på gymnasiet som nu är assisterande tränare i AIK.


Om

Min profilbild

RSS 2.0