Sverige, hemma igen :)

Sitter hemma alldels själv, det var ett bra tag sen det bara var jag själv. Det har redan hunnit bli den 26:e, oj vad tiden går snabbt. Landade sen den 21:a och var inte hemma förrän efter midnatt den 22:e. Lite jobbigt att säga hej då till tränaren och hans familj, fick ett jättefint sms av hela hans familj. Vi lyfte från ett 20-gradigt (?) Larnaca för att mellanlanda i ett iskallt Wien, rena chocken av kyla. Väl i Wien kände jag att jag var på väg att bli sjuk och nu sitter jag här förkyld. När vi lyfte från Wien så var vi nästan en timma senare. Men ska nog vara glada att vi kom iväg, tydligen en massa förseningar och inställda flyg runtom i Europa. Åkte i ett ganska litet plan mellan Wien och Göteborg, endast 14 rader. När vi landat var det dags att gå ut och möta familjerna. Var ganska mycket folk och fick nästan en känsla från studenten då man skulle leta efter sin skylt. Men jag hittade mamma och pappa :) Där stod de med vinterjackan, för den behövdes inte på Cypern. Skönt var det iaf att komma hem och sova i sin egen säng.

Väl hemma i Sverige var det ingen mjukstart. På tisdagen hann jag med, arbetsförmedlingen, banken, kort till nytt körkort, vaccineras mot svininfluensan och ett besök hos frisören. Posten ringde också så ska jobba mån-ons i veckan som kommer. På onsdagen åkte jag, mamma och Fredde till Lidköping för att handla lite. Jag köpte mig en kavaj, en innejacka och ett par innetofflor. Sen så kom julafton, han knappt fatta att det redan var julafton. Det var väldigt kul att träffa släkten som jag inte sett på ett bra tag. Underbart att får äta en massa julmat och en massa julgodis. Körde också för första gången på högersidan och i vinterväglag. Kändes som om jag var ute och övningskörde på nytt, men det gick bra. Var hemma ganska sent för morfar fyller år på juldagen så vi hann med och sjunga för honom.

Igår var det utgång med mina kära vänner igen. Det var länge sedan, jag har saknat er! Var hemma hos Agnes och hennes pappa var snäll och körde ner oss till stadt. Kul att träffa folk jag inte träffat på ett tag. Imorgon ska jag träffa mer folk, då är det inomhusträning med FKIK :)

Nu har ni fått en liten uppdatering sen min hemkomst. Har inte bestämt om jag ska fortsätta skriva här hemma, men bloggen får i alla fall vara kvar. Kommer nog skriva om något speciellt händer. Ta väl hand om er :) Kram!

 

Laget :)

Hemmaställ.
Bortaställ

GOD JUL!

God jul på er alla! Hoppas ni alla har en fantastisk jul.
Uppdatering om de senaste kommer inom kort :)
Ha det bra!

Snart!

Sista träningen här är gjord, har börjat packa ner mina kläder i resväskan. På måndag(!) åker jag tillbaka till Sverige, och jag tänker stanna hemma. Från början skulle jag åkt tillbaka den 4:e januari, men det kommer jag inte göra. Jag saknar fotbollen där hemma helt enkelt. Så det blir hem och söka lite jobb, så någon som har något över till mig?
Idag badade jag och Åsa i havet, det var inte särskilt kallt, ungefär som Sverige på sommaren. Dock inte i luften. Imorgon ska jag packa de sista grejerna och städa. På söndag spelar vi sista matchen, denna gång på konstgräs. Sitter hemma hos tränaren och bloggar. Vi var här med vår julklapp. En korg med grejer från IKEA, det var uppskattat.
Nu fick ni en liten kort uppdatering. Ses snart!

Åska!

Hmm, vad har hänt sen senast. Vi var i Larnaca häromdagen och fikade. Var tänkt att vi skulle göra det idag men så blev det världens oväder. Regn, blåst, åska och hagel! Så det får kanske bli på fredag. Jag och Åsa har bestämt att vi ska bada innan vi åker härifrån, i havet. Annars rullar det på som vanligt med träningar (dock ingen idag), filmtittande och kortspelande. Imorgon ska vi åka till Ikea/the mall för att fixa julklappar till tränarens familj. Tänlte köpa svensk mat/godis.
Här kommer lite bilder från Larnaca:
Nikosia, på väg mot gamla stan
Fik i Larnaca :)
Havet, där ska vi bada :)
Ha det bra!

3:e advent

Söndagen den 13:e december 2009, betyder tredje advent och Lucia! Igår spelade vi match mot ytterligare ett bottenlag. Vi tog ledningen med 1-0 och sen sköt de 1-0. Slutresultatet blev 9-1 till slut och äntligen gjorde jag mål, två mål! Innan matchen så var det mycket tjat om att jag skulle göra mål speciellt från vår tränare kostas. Så när jag inte gjort mål i första halvlek bad han att jag skulle göra mål och jag gjorde första målet andra halvlek, skönt! I matchen så blev det lite bråk, så en spelare från varje lag fick rött kort för att det nästan blev slagmål på plan. Sen så ville laget vi mötte knappt spela andra halvlek då de bara hade 9 spelare. Så i slutet fick vi möta en tvåbackslinje.

Vi hade tänkt gå ut i helgen men sen så blev det inte så. Så tränarens fru Georgia frågade om vi ville åka med henne till Larnaca. Så jag, Åsa och Elin åkte med henne och fikade på ett mysigt fik. Vi lyckades se gårdagens Barcelonamatch. Bredvid caféet låg det en spelhall så vi spelade lite spel som airhockey och kasta bollar. Sen så visade hon oss lite julpynt i Dali. Kvällen avslutades med andra tredje filmen i vårt Johan-falk-maraton. Eftersom vi somnade ungefär med en gång så såg vi klart filmen idag. Vi såg även den fjärde filmen, så nu har vi två kvar.

Ses snart! (8 dagar kvar)

5-1!

God kväll. Idag är det den 10:e december, alltså 11 dagar tills jag är hemma igen. Det var inte så kul att bli av med min plånbok men jag överlever. I tisdags så var vi och handlade på Ikea, the mall. Jag köpte inget mer än julmust. Träning på kvällen, lite kortare och ganska så mycket spel. Igår så spelade vi matchen mot AEK som vi skulle spelat i lördags. Laget hade tre svenskor med, en målvakt, en back och en mittfältare. Jag spelade innermitt denna match, gick bra och det kändes bra. AEK tog ledningen med 1-0. Sen så gjorde vi mål på straff och sen rullade det på. Vi vann med 5-1(!) så Kostas och vi var glada.

Idag åkte jag, Åsa och Elin in till Nikosia för att julshoppa det sista. Jag köpte en tröja, en klänning och en långärmad t-shirt. När vi gick i gamla stan så märkte jag inne på topshop att en fågel skitit på min tröja. Jag känner verkligen att Nikosia är min stad med tanke på att jag blev av med min plånbok där. Men har redan ringt till telefonbanken så nu hoppas jag att mitt visakort ska vara hemma när jag är hemma. Men nytt körkort måste fixas, så måste ta kort till körkortet. Men när jag kommer hem så ska jag klippa mig. Ni ska se hur ”långt” hår jag har för att vara mig.

Ta hand om er!

Åhhhhh

Dagen började för all del ganska så bra. Hade bestämt oss för att åka in till Nikosia för att handla lite julklappar. Vi gick runt i en del affärer för att kolla julklappar. Sen så köpte jag en mugg på starbucks. Betalade och stoppade sedan ner plånboken. Sen så kollade jag i väskan kanske 5-10 min senare, borta! Så nu har jag inget bankkort kvar, tack fredde för hjälpen. Nu måste jag fixa ett nytt körkort och blev av med dryt 1000 spänn i kontanter. Så nu har jag varit hos polisen på Cypern också. Så det är vad min energi har gått till idag, plus lite på träningen.
Hoppas ni haft en bättre dag. Hemma om 2 veckor iaf :)

2009-12-05

Hej! Sitter hemma en lördagskväll och bara tar det lugnt, tog just en dusch.  Sitter på grannens trådlösa nätverk, ganska så kasst men bättre än inget alls. Tidigare ikväll har vi varit och hämtat mat från restaurangen Bonanza här nere. Köpte med en pasta carbonara, riktigt gott. Skulle spelat match idag men den blev inställd, på grund av att det har regnat för mycket. När det regnar här så regnar det kan jag meddela. Inget mesigt duggregn som det kan komma hemma i Sverige.  Det var nästan tur att vi inte spelade idag för många spelare är skadade eller sjuka. Jag börjar känna mig lite småförkyld. Bara hoppas att det stannar där. Matchen spelas troligen på onsdag men det är svårt att veta här då det mesta är ganska så flexibelt här. Blev ytterligare en sväng till Ikea för inhandlade av julsaker. Jag köpte två julmust och vi köpte en burk ”Annas pepparkakor”, det är vad jag kallar julstämning.  Ganska så mycket trafik i på väg mot Nikosia men det gick bra. Tycker inte det känns särskilt konstigt att köra på vänstersidan. Vi får se hur det känns när man kommer hem till Sverige och kör på högersidan och ett halare väglag. Nedräkningen fortsätter, 16 dagar kvar. Tror dom två sista veckorna kommer rulla på . I veckan som kommer blir det förhoppningsvis en del julshopping. Sista veckan ska vi fixa de sista grejerna och sen så är man hemma igen. Saknar er alla där hemma, ni är guld värda!

Ta hand om er :)


Julkänsla?

18 dagar kvar tills jag är hemma igen. Nedräkningen har börjat. Häromdagen satt vi och lyssnade på julmusik för att komma i stämning. Lite svårare att få den här.  Den här veckan tar vi det lite lugnare och har inte hittat på så mycket mer än att handla mat och tränat fotboll. Igår hämtade vi ut vår lön och idag var vi på Ikea och the mall. På Ikea hittade vi massa svenska julsaker som julskinka, glögg, pannkakor men jag köpte skumtomtar och julmust :) Ingen träning idag och på lördag är det match, borta mot AEK (Aiya napa) med två eller tre svenskor i laget.

 

Nu kommer bilder från Nikosia, gamla stan:

 

Vi hörs!

Om

Min profilbild

RSS 2.0